Nogomet
207

Roma u dramatičnoj utakmici savladala Leverkusen, Džeko asistent i strijelac, pogodio i Pjanić

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
U 4. kolu grupe E Lige prvaka Roma je ugostila Bayer iz Leverkusena. U sjajnoj utakmici je Vučica pobijedila 3:2, a po jedan gol su postigli bh. reprezentativci Edin Džeko i Miralem Pjanić Džeko je upisao i asistenciju.

Sjajno je Roma otvorila večerašnju utakmicu i povela već u drugoj minuti. Bh. reprezentativac Edin Džeko je odlično asistirao Mohamedu Salahu, koji je pogodio mrežu Leverkusena za vodstvo Vučice od 1:0.

Prvu ozbiljnu priliku na ovoj utakmici gosti su imali u 14. minuti preko Chicharita koji je primio loptu nakon centaršuta i šutirao, ali je lopta završila pored stative gola Rome.

Igrala se 29. minuta kada je Džeko dobio loptu od Nainggolana i postigao gol za 2:0 u korist Rome.

U narednom napadu Vučice je imao još jednu veliku šansu, koji nažalost nije iskoristio.

Roma je dominirala u prvom poluvremenu, bilo je nekoliko šansi, a posljednju u prvom dijelu igre nije iskoristio Džeko. Ipak, trener Vučice Rudi Garcia je mogao biti zadovoljan onim što je pokazala njegova ekipa u prvom poluvremenu ove utakmice.

Početkom drugog poluvremena, tačnije u 46. minuti, gol za Leverkusen postigao je Mehmedi nakon asistencije Kampla.

Potom je uslijedio novi šok za igrače i navijače Rome, jer je Chicharito u 52. minuti pogodio za izjednačenje rezultata na 2:2. Asistenciju je upisao Bellarabi.

Nogometaši Rome su nakon dva primljena gola izgledali potpuno nemoćno, a Leverkusen je sve više pritiskao. Šut Mehmedija je u 59. minuti odbranio golman Rome Szcezny. Roma se nešto kasnije oslobodila pritiska te krenula ofanzivnije ka golu Leverkusena.

U 81. minuti je Vučica ponovo povela i to golom bh. reprezentativca Miralema Pjanića, koji je iz penala pogodio za 3:2. Crveni karton je zbog prekršaja u kaznenom prostoru dobio Toprak.

Roma je mirno privela utakmicu kraju i ostvarila važnu pobjedu rezultatom 3:2, kojom je došla na drugu poziciju na tabeli.

Tabela

  1. Barcelona 10
  2. Roma 5
  3. Leverkusen 4
  4. BATE 3