Pjaniću tri, Luliću samo bod
0

Roma slavila protiv Bologne, remi Lazija i Chieva

Piše: D. B.
Senad Lulić (Foto: AFP)
U srijedu navečer je odigrano preostalih osam susreta 16. kola talijanske Serije A. Vjerovatno najzanimljiviji susreti bh. ljubiteljima nogometa su bili Bologna - Roma i Lazio - Chievo. Nastupe su upisali bh. reprezentativci Miralem Pjanić (Roma) i Senad Lulić (Lazio). Za svoje klubove su zaigrali od prve minute. Roma je pobijedila Bolognu sa 2:0, dok je Lazio remizirao sa Chievom odigravši 0:0.

Bologna - Roma 0:2

Prvu priliku u susretu Bologne i Rome je imao kapiten Vučice Francesco Totti u 3. minuti, ali njegov udarac je odbranio golman domaćih Gillet. Domaći su imali odličnu priliku u 12. minuti utakmice kada je svoj šut isprobao Alessandro Diamanti. Rimljani su došli u vodstvo u 17. minuti preko Rodriga Taddeija.

Nakon vodstva Rome, igrači Bologne su propustili dvije prilike za izjednačenje. Neprecizni su bili Marco Di Vaio i Federico Casarini. Kao što to obično bude, stigla je kazna. Roma je do drugog gola stigla u 40. minuti utakmice. Strijelac je bio Pablo Daniel Osvaldo, a asistenciju je upisao Erik Lamela. Rimljani su na odmor otišli s prednošću od dva gola.

Početak drugog poluvremena je također pripao Romi. Ponovo je zaprijetio Totti. Iako su imali prednost od dva gola, Rimljani su i dalje napadali na gol domaćih. Nizale su se prilike za Tottija, Lamelu i Osvalda. Bologna je teško stvarala prilike. Najopasniji u redovima domaće ekipe je bio Diamanti. On je propustio priliku za gol u 66. minuti, a samo minut kasnije više sreće nije imao ni njegov saigrač Panagiotis Kone. Potom je i Roma imala priliku preko Osvalda, no strijelac drugog pogotka za goste ovog puta nije imao sreće, kao ni na drugoj strani Archimede Morleo. Utakmica je završena rezultatom 2:0 u korist Rome. Pjanić i ekipa su zasluženo osvojili sva tri boda.

Lazio - Chievo 0:0

Ekipa Chieva je u prvim minutama utakmice protiv Lazija pokazala da na Olimpico nije stigla u želji da se odbrani. Gosti su prvi put zaprijetili u 3. minuti preko Bostjana Cesara, koji nije bio precizan. No, to nije bio kratotrajni nalet igrača Chieva. Dobre akcije su donijele još prilika. Bizzarriju su opasno prijetili Alberto Paloschi, Luciano, Cyril Thereau i Sergio Pellissier, no mreža Lazija je nakon njihovih pokušaja ostala netaknuta. Laziali su se "probudili" u 30. minuti kada je šutirao Hernanes. No, gosti su ponovo uzvratili preko Luciana i Thereaua, međutim gola nije bilo.

U nastavku utakmice je ekipa Chieva nastavila sa dobrom igrom. Pellisier je i dalje bio opasan po Bizzarrija. Lazio je u ofanzivu krenuo u poljednjih 15 minuta utakmice. Domaći igrači su stvorili nekoliko izglednih prilika. Andre Dias, Miroslav Klose i Senad Lulić nisu uspjeli savladati Sorrentina. Klose je mogao donijeti pobjedu Laziju u 86. minuti, ali njegov udarac glavom nije završio u mreži Chieva. Susret je završen rezultatom 0:0. Rimska ekipa za koju nastupa naš reprezentativac Senad Lulić ne može biti zadovoljna jednim osvojenim bodom.