Nogomet
34

Roma prosula dva boda protiv Cagliarija, Džeko upisao asistenciju

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U 2. kolu Serije A Roma je u gostima rezultatom 2:2 remizirala protiv Cagliarija koji je uspio nadoknaditi zaostatak od dva gola.

Luciano Spalletti nije odlučio u prvu postavu Rome uvrstiti kapitena Bosne i Hercegovine Edina Džeku pa je mjesto u napadu dobio Diego Perotti.

Argentinac se odužio pogotom u šestoj minuti. Pogodio je iz penala i sada ima tri gola u ovoj sezoni Serije A, a sva tri je postigao sa bijele tačke.

Cagliari je u 36. minuti imao priliku da izjendači preko Saua, ali je sjajno intervenisao golman Rome Szczesny. Na kraju prvog dijela ostalo je 1:0 za Romu.

Od početka drugog dijela na terenu je zaigrao Džeko koji je zamijenio El Shaarawyja. U svom prvom kontaktu s loptom i u prvom napadu Rome u drugom poluvremenu, Džeko je asistirao za gol Kevina Strootmana. Salah je uputio loptu u kazneni prostor, Džeko je spustio glavom na pet metara, a Holanđanin zakucao za 2:0.

Domaći tim je smanjio na 2:1 u 56. minuti, a strijelac je bio Marco Borriello. Potom je Džeko u 65. minuti zaprijetio prizemnim udarcem sa lijeve strane, ali je Storari odbranio njegov udarac. Cagliari je napadao sve ozbiljnije i sve se isplatilo u 88. minuti kada je Sau pogodio za 2:2.

Roma je do kraja zaprijetila preko Džeke i Florenzija, ali ostalo je 2:2.

Genoa je golovima Gakpea (51') i Pavolettija (55', 64') rezultatom 3:1 savladala Crotone u gostima, a jedini gol za domaći tim postigao je Palladino u 34. minuti.

Fiorentina je golom Sancheza minimalnim rezultatom 1:0 na svom stadionu Artemio Franchi slavila protiv Chieva.

Ostali rezultati 2. kola Serije A u terminu od 20:45 sati:

Sampdoria - Atalanta 2:1 (Quagliarella penal-35', Barreto 45' - Kessie 27') Sassuolo - Pescara 2:1 (Defrel 38', Berardi 67' - Manaj 81') Torino - Bologna 5:1 (Belotti 28', 37', 88', Martinez 53', Baselli 80' - Taider 32')

Udinese - Empoli 2:0 (Felipe 3', Perica 90+5')

Tabela: