Italija
0

Roma pobjeđuje Fiorentinu i Napoli u utrci za Cruzom

Totalsport
Portugalac Jose Mourinho trenutno pravi popis igrača na koje ne računa sljedeće sezone u milanskom Interu. Poznato je da taj popis neće biti nimalo kratak.

Isto tako je poznato da će se na njemu naći ime argentinskog nogometaša, 34-godišnjeg Julija Cruza, koji je spreman nakon šest godina napustiti Inter, gdje kroz sve ovo vrijeme nije bio pravedno tretiran.

Iako je uvijek maksimalno koristio svoju minutažu na terenu, za šest godina je Julio Cruz uvijek bio rezerva svima ostalima, te je zbog toga već duže vrijeme najavljivao odlazak.

Ipak, ostao je Cruz u Interu tokom tih godina, a u posljednje tri sezone je proslavio i tri naslova prvaka Italije. U 129 utakmica u Seriji A je postigao čak 49 pogodaka, što je mnogo, ako se zna da je uglavnom ulazio s klupe za rezerve.

Ovog 190 centimetara visokog napadača prvenstveno su željeli dovesti Fiorentina i Napoli, no sam Argentinac je postao zadovoljan tek kada se pojavila treća ponuda.

Corriere dello Sport navodi da je Roma započela pregovore s igračevim agentom, te da bi se sve moglo vrlo brzo okončati, jer Cruzova strana želi realizaciju tog transfera.