Nogomet
678

Roma pobijedila Sevillu, Džeko postigao dva gola i upisao asistenciju

Piše: D. B.
Roma je večeras na svom stadionu Olimpico u Rimu u prijateljskoj utakmici ugostila Sevillu. Vučica je odigrala sjajno i pobijedila rezultatom 6:4. Večeras je za Romu debitovao kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko, koji je postigao dva gola i upisao jednu asistenciju.

Da je izuzetno raspoložen za igru Džeko je pokazao već u prvojm minuti utakmice, šutirao je prema golu Seville, ali je njegov udarac zaustavio golman španske ekipe Rico.

Ipak, Džeki su bile potrebne još samo tri minute za prvijenac u Romi. Maicon je s desne strane dodao loptu do novog napadača Vučice, koji je pobjegao odbrani Seville i ovog puta bio precizan, a Rico nemoćan. Dijamant je odlično počeo u novom klubu.

Već u 8. minuti je Roma povela sa 2:0, a ovog puta je strijelac bio Torosidis.

Igrala se 11. minuta utakmice kada je Sevilla imala sjajnu priliku preko Immobilea, no, odbranom se istakao golman Szczesny. U nastavku akcije je Immobile šutirao preko gola.

Golmanu Rome je opasno zaprijetio Suarez udarcem s ruba šesnaesterca, ali je Szczesny ponovo bio na visini zadatka.

Džeko je isprobao svoj udarac u 27. minuti nakon centrašuta Nainggolana, no, gola nije bilo.

Ipak, svoj drugi gol za Romu na ovoj utakmici Džeko je postigao u 42. minuti, a u akciji su sudjelovali bh. reprezentativac Miralem Pjanić i Egipćanin Mohamed Salah. Roma je povela s 3:0 protiv Seville.

To nije bilo sve u prvom poluvremenu, jer je Roma došla do četvrtog gola. Ovog puta je Džeko asistirao Nianggolanu, koji je povisio vodstvo Rome protiv Seville na 4:0.

Tim rezultatom završeno je sjajno poluvrijeme Vučice na Olimpicu.

Na početku drugog poluvremena je umjesto Szczesnyja na gol Rome stao De Sanctis. U 48. minuti su u akciji pred golom Seville ponovo bili Nianggolan i Džeko, ali ovog puta pogotka nije bilo.

Sevilla je mogla smanjiti zaostatak u 55. minuti, no, Immobile je pogodio stativu. Već u sljedećem napadu Rome u narednoj minuti Salah je postigao pogodak za Vučicu i povisio vodstvo nad Sevillom na 5:0.

Trener Rome Rudi Garcia je u 60. minuti napravio tri izmjene, izašli su Džeko, Salah i Falque, a ušli Totti, Iturbe i Gervinho.

Upravo je Totti dvije minute nakon ulaska u igru postigao gol. Pogodio je iz jedanaesterca i povisio vodstvo Rome na 6:0.

Počasni gol za Sevillu postigao je Suarez u 70. minuti nakon sjajne solo akcije te tako postavio rezultat na 6:1.

Garcia je nove tri izmjene napravio u 74. minuti, a Maicona, Manolasa, Castana i Pjanića su zamijenili Florenzi, De Rossi, Ljajić i Capradossi.

Mijenjao je i trener Seville, pa je njegova ekipa zaigrala bolje. To je rezultiralo drugim golom, a ovog puta je strijelac bio Reyes, koji je u 77. minuti pogodio za 6:2. Asistenciju je upisao Gameiro.

Sevilla je uspjela doći i do trećeg gola, a postigao ga je Coke u 83. minuti utakmice.

Četvrti gol za Sevillu, a svoj drugi na ovoj utakmici, postigao je Suarez u 86. minuti.

On je postavio konačan rezultat, a Roma je pobijedila 6:4.