Nogomet
0

Roma nestrpljiva da produži ugovor s Pjanićem

Klix.ba
Roma - Lazio (Foto: AFP)
Roma - Lazio (Foto: AFP)
Dok bh. reprezentativci broje sate do početka uzvratnog susreta sa Slovačkom u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, talijanski mediji pišu o produženju ugovora Miralema Pjanića s Romom.

Nakon što je klub dogovorio produženje s kapitenom Francescom Tottijem, trener Vučice Rudi Garcia kazao je da mu je sada prioritet Pjanić, za kojeg vjeruje da će odigrati važnu ulogu u budućnosti kluba.

Tokom ljetnog prijelaznog roka nekoliko velikih evropskih klubova pokazalo je interes za Pjanićem, no Garcia je stavio veto na njegovu prodaju. Roma sad želi obnoviti ugovor bh. veznjaka koji ističe u junu 2015. godine.

Čelni ljudi talijanskog kluba, Walter Sabatini i Mauro Baldissoni, bi, prema pisanju Rome uskoro trebalo da se sastanu sa Pjanićevim predstavnikom Micheleom Gerbinom kako bi dogovorili sve uvjete novog ugovora. Navodno će biti predloženo produženje do 2018. godine.

Pjanić, koji je vratio naklonost navijača nakon što je čestitao Senadu Luliću na pogotku zbog kojeg je Roma izgubila finale Talijanskog kupa, postao je jedan od glavnih igrača Vučice. Garcia ga smatra jednim od lidera na i izvan nogometnog terena. Naime, Pjanić govori šest jezika i bio je od velike pomoći stranim igračima u klubu.