Serie A
0

Roma nanijela Atalanti prvi poraz, Pjanić upisao asistenciju

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Rome upisali su drugu uzastopnu pobjedu u talijanskom nogometnom prvenstvu, a prvu pred svojim navijačima na Olimpicu. Svladali su Atalantu s 3-1.

Roma je u prva tri nastupa u Seriji A osvojila samo dva boda. No, ekipi Luisa Enriquea napokon je krenulo bolje. Nakon gostujuće pobjede nad Parmom 1-0, ''vučica'' je u meču 6. kola zasluženo pobijedila i Atalantu, iako su se gosti predstavili u dobrom svjetlu, te su pokušali dosta ofenzivnom igrom zadržati status neporažene ekipe u prvenstvu.

Do sada su ostvarili tri pobjede i jedan remi, ali su u Rim doputovali sa samo četiri boda, jer im je šest bodova oduzeto još i prije početka prvenstva zbog skandala oko ilegalnog klađenja i namještanja utakmica.

Za prvi poraz Atalante pobrinuli su se svojim golovima Krkić u 20. minuti, Osvaldo u 31. i Simplicio u 81. nakon odlične asistencije Miralema Pjanića (prebacio je zadnji red gostujuće ekipe), dok je za goste poentirao Denis u 48. minuti.

Roma je ovom pobjedom skočila na 3. mjesto s 8 bodova, s utakmicom više u odnosu na konkurente. Atalanta je na 14. mjestu s 4 boda.

Serie A, 6. kolo (subota):

Roma - Atalanta 3-1 (Krkić 20, Osvaldo 31, Simplicio 81 / Denis 48) Inter - Napoli (20.45)

Redoslijed: 1. Juventus 8 (-1), 2. Udinese 8 (-1), 3. Roma 8...