Nogomet
35

Roma izgubila na "Artemio Franchiju", Džeko odigrao čitav susret

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Na stadionu "Artemio Franchi" u Firenci večerašnjim duelom Fiorentine i Rome završeno je četvrto kolo italijanske Serie A.

U susretu punom prilika vidjeli smo jedan gol i to u mreži gostiju. Prva je zaprijetila Roma, koja je tokom većeg dijela susreta bila bolji rival.

U 16. minuti De Rossi je dugom loptom pronašao Džeku, koji je počeo susret od prve minute i igrao čitav susret, u srcu kaznenog prostora, a naš napadač je iz prve šutirao glavom, no lopta je otišla pored gola. Samo tri minute kasnije Džeko je bio ponovo u sličnoj šansi. Ovaj put je nakon duge lopte smirio loptu, no Ciprian Tatarusanu je izletio i sjajno intervenisao.

Minutu prije kraja prvog poluvremena Borja Valero se sa oko 25 metara namjestio i šutirao, ali lopta je otišla tik pored stative Szczesnyjevog gola.

Szczesny je spasio Vučicu na samom startu drugog poluvremena. Cristian Tello je u 48. minuti imao odličnu priliku, uputio je veoma dobar udarac, ali Poljak je fantastičnom odbranom spasio svoju mrežu.

U 63. minuti Perotti je pokušao dovesti goste u vodstvo, no njegov silovit šut ispod prečke brani Tatarusanu. Sreće nije imao ni Radja Nainggolan u 81. minuti, kada je njegov šut završio na stativi.

Za razliku od Belgijanca, samo minutu kasnije stativa je bila saveznik Milana Badelja. Hrvatski reprezentativac je silovito šutirao sa oko 25 metara, a lopta je od stativu ušla u gol za 1:0. Gosti su tražili ofsajd s obzirom da je Nikola Kalinić iz ofsajd pozicije zasmetao Szczesnom, ali sudija Nicola Rizzoli je pokazao na centar.

U 87. minuti nakon kornera u kaznenom prostoru Fiorentine je bio najviši Džeko, no šutirao je daleko preko gola.

U 90+4. minuti Džeko je asistirao Stephanu El Shaarawyju koji je izašao sam na Tatarusanua, no rumunski reprezentativac je još jednom sjajno odbranio i to je ujedno bila i posljednja prilika za Romu na meču.