Nogomet
86

Roma i Lazio odigrali neriješeno, Pjanić i Lulić sjajni svih 90 minuta

Klix.ba
Roma - Lazio (Foto: AFP)
Roma - Lazio (Foto: AFP)
U okviru italijanske Serie A večeras su Lazio i Roma odigrali neriješeno 1:1. Ovo je bio dvoboj klubova u kojima igraju naša dva reprezentativca Miralem Pjanić (Roma) i Senad Lulić (Lazio). Oba bh. reprezentativca igrala su sjajno svih 90 minuta, a zaradili su i po jedan žuti karton.

Prvi gol postignut je u 16. minuti kada je Lazio poveo 1:0 preko Hernanesa. Pucao je sa 20-ak metara iskosa, pogodivši suprotni gornji ugao. Priliku za 2:0 Lazio je imao u 20. minuti kada je Lulić šutirao u okvir gola, ali je njegov udarac zaustavljen.

Roma je imala priliku u 38. minuti preko svog kapitena Francesca Tottija, ali je protivnička odbrana blokirala njegov udarac. U 41. minuti bh. reprezentativac Pjanić dolazi do lopte i šutira prema golu, ali je bio neprecizan.

Na pauzu se otišlo s 1:0 za Lazio. U 48. minuti dosuđen je penal za "nebeskoplave"  jer je Marquinhos igrao rukom, ali Hernanes promašuje i propušta priliku da poveća vodstvo svoje ekipe.

Dvije minute kasnije bh. reprezentativac Lulić je dobio žuti karton čime propušta naredni susret svog tima. 

Sreća se okrenula za Romu u 55. minuti kada je zahvaljujući Pjaniću kojeg je srušio Lazijev igrač u šesnaestercu sviran penal. Francesco Totti šutira i zatresa Lazijevu mrežu. Rezultat je izjednačen. Bio je ovo deveti pogodak kapitena Rome protiv gradskog rivala.

U 69. minuti Lazio ostaje s igračem manje. Isključen je Giuseppe Biava.

U 70. minuti Roma je ponovo zaprijetila kada je Pjanić šutirao, ali zaustavlja ga Marchetti. Još jedan pokušaj imao je Lazio u 77. minuti kada je Kozak šutirao glavom, ali je njegov udarac zaustavljen. Pjanić je u 81. minuti "požutio". Totti je pokušao i u 86. minuti šutiravši kroz živi zid, ali se rezultat do kraja utakmice nije mijenjao. Roma: Lazio 1:1.


RO0-1LAZ by Samu30000