Nogomet
0

Rođenje djeteta Rooneyju važnije od Manchestera

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Wayne Rooney, 24-godišnji nogometaš Manchester Uniteda i engleske reprezentacije, proživljava uzbudljive dane jer je u iščekivanju rođenja svog prvog djeteta.

Sjajni nogometaš i njegova supruga Coleen očekuju prvo dijete, a termin poroda je 24. oktobra. S obzirom da svakako želi prisustvovati rođenju bebe, Rooney je najavio da su neki njegovi nastupi u tom razdoblju pod upitnikom. Odnosno da će između tih dvaju događaja izabrati - porod.

"Trenutno je moguće da propustim gostovanje u Moskvi protiv CSKA u Ligi prvaka, kao i ogled protiv Liverpoola na Anfieldu", izjavio je Rooney.

Manchester United 21. u mjesecu gostuje u Moskvi, a 25. igra derbi Premiershipa protiv Liverpoola i dvojbeno je hoće li moći računati na jednog od svojih najboljih igrača.

"Ako se bilo što dogodi oko termina poroda, ako ranije postanemo roditelji, dakako da ću istrčati na travnjak. No, u protivnom želim biti uz svoju suprugu."

Rooney je dugo vremena bio oličenje buntovnog nogometaša, no sam će priznati kako se mnogo promijenio u posljednje vrijeme.

"Dok sam igrao za Everton i u prvoj godini u Manchesteru stalno sam bio vani. Vodio sam drugačiji život. Sada stvarno rijetko izlazim izvan doma, jedino kad su u pitanju treninzi, utakmice i slično. Inače, živim porodični život", zaključio je Rooney.