Nogomet
4

Rođeni uz naše Zmajeve

Klix.ba
FK Velež
FK Velež
Dok fudbalska groznica trese planetu, a bh. navijači željno iščekuju nastup Zmajeva, uz naše najbolje fudbalere svim srcem je i Fudbalski klub Velež, njegovi uposlenici, treneri, igrači i naravno navijači.

FK Velež ovih dana na svojoj stranici ovih dana objavljuje mišljenja svojih legendi, trenera, igrača, sportskih radnika o Zmajevima i SP u Brazilu.

Jedan od onih koji su iznijeli svoj stav je Dženan Zaimović, danas rukovodilac omladinske škole Veleža, a nekada predvodnik mostarskog kluba.

"Naravno, kao i svaki naš navijač želja je prolaz grupe, a poslije je zaista sve moguće. Mislim da smo kvalitetnija ekipa od Nigerije i Irana. Također, treba naglasiti da je plasman na Mundijal veliki uspjeh", kazao je Zaimović.

Na pitanje kako zaustaviti Mesija i Aguera u duelu sa Argentinom, odgovara:

"Čitao sam da će Argentina na nas krenuti sa četiri napadača, da bi trebali igrati i Mesi, Aguero, Di Maria i Higuain. Mislim da to može biti neka prednost. Možda djeluje čudno, ali bolje je da krenu i sa pet napadača. Ako nas podcjenjuju na taj način ili eventualno žele da totalnim napadom spriječe našu igru, to opet donosi rizik i ne izgleda mi baš previše izbalansirano. Što se tiče Mesija, suvišno je reći da je on mozak ekipe. Mislim da je najvažnije spriječiti da lopta dolazi do njega. To će biti teško, jako teško, ali mi to izgleda bolje nego igrati klasičnog 'flastera' na njemu. On je majstor, napravit će 'višak' protiv bilo kojeg igrača, a to onda znači da će krenuti okomito prema našem golu, kao što to radi u dresu Barcelone, što opet vrlo često rezultira pogotkom", analizira Zaimović.

Kaže da je Begović na golu je naša "najveća sigurnost za igru".

"Osim toga tu je ovaj centralni dio ekipe, osovina Bešić – Pjanić – Džeko", rekao je Zaimović.