Nogomet
1

Rodgers odgovorio Mourinhu: Suarez nije izvodio nikakav akrobatski skok

Totalsport
Luis Suarez (Foto: AFP/Arhiv)
Luis Suarez (Foto: AFP/Arhiv)
Jose Mourinho, Chelseajev menadžer, uvjeren je kako je u nedjeljnom susretu Liverpoolov urugvajski napadač Luis Suarez, vodeći strijelac Premiershipa, trebao dobiti žuti karton za simulaciju kaznenog udarca.

Howard Webb mogao je dosuditi ne jedan, nego čak dva kaznena udarca za Liverpool u duelu koji je završio pobjedom Chelseaja 2-1 na Stamford Bridgeu.

U oba navrata je u glavnoj ulozi bio Luis Suarez. Međutim, renomirani engleski sudija niti jednom nije pokazao na bijelu tačku, a Mourinho ga je još prozvao zbog čega nije dao Suarezu žuti karton zbog "akrobatskog skoka u bazen", kako je portugalski trener slikovito opisao navodnu Suarezovu simulaciju.

"To sigurno nije bio nikakav akrobatski skok u bazen. Svako ko je gledao utakmicu je to mogao vidjeti, ali očito je Luis Suarez postao laka meta. Imali smo razdoblje u kojem mu je svakako skakao na leđa kako se sjetio. Svi su ga optuživali za simulaciju. Bit će da on jedini simulira na nogometnim terenima", sarkastično je komentirao Rodgers.

Liverpool je Božić proveo na prvom mjestu. Nakon toga je izgubio dva gostujuća derbija kod Manchester Cityja i Chelseaja, oba s 2-1. U obje utakmice su Redsi zabili prvi gol, ali nisu izvukli niti jedan bod iz te dvije utakmice.

"Bilo pa prošlo. Da, nismo izvukli ništa iz tih utakmica, ali ja sam ponosan na ono što su moji igrači pokazali u tim dvjema utakmicama. Protiv Manchester Cityja smo bili izvanredni, ali suci su griješili na našu štetu, zbog čega smo platili cijenu. Protiv Chelseaja smo nastupili s vrlo tankim igračkim kadrom. Svejedno smo protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi držali ravnotežu do zadnje sekunde.

"Za nas je 2013. godina gotova, a nova počinje protiv Hull Cityja već 1. januara. Izvanredna grupa mojih igrača je prošle godine, počevši već od januara, napravila veliki pomak prema naprijed. Nastojat ćemo s jednakim trudom nastaviti i u novoj godini. Ako nam to pođe za rukom, možemo samo napredovati", zaključio je Rodgers.