Nogomet
0

Rodgers: Čekat ćemo Suarezovo izvinjenje koliko treba

Totalsport
Brendan Rodgers
Brendan Rodgers
Menadžer Liverpoola Brendan Rodgers već je saznao za navodnu informaciju da se urugvajski nogometaš i član kluba Luis Suarez ne želi izviniti zbog izjava koje je davao proteklih sedmica.

Podsjetimo, Rodgers je udaljio sjajnog napadača iz prve ekipe, te mu postavio ultimatum da se mora izviniti i prihvatiti činjenicu da ostaje u Liverpoolu, ako želi ponovno biti dio Redsa. Suarez, koji tvrdi da ga je Liverpool izdao jer mu ne dopušta odlazak u jedan od klubova koji igra u Ligi prvaka, navodno nema namjeru uputiti izvinjenje.

"Moramo napraviti sve što je u našoj moći da popravimo naš odnos. Mnogo je toga rečeno i napisano, no naši se stavovi neće promijeniti. Mora se u potpunosti posvetiti ekipi, ali se prije svega mora izviniti zbog svog ponašanja. Spremni smo čekati Suareza koliko treba. Vjerujem da može riješiti situaciju na najbolji mogući način", rekao je Rodgers za službenu stranicu kluba s Anfielda.

Bivši igrač Ajaxa velika je ovoljetna želja londonskog Arsenala, čija je prva ponuda od 40 miliona i jedne funte odbijena. Topnici, prema pisanju tamošnjih medija, spremaju novu 10 miliona funti težu ponudu, no pitanje je hoće li bilo koja svota slomiti otpor posrnulog Liverpoola, koji će ove sezone izostati iz Evrope.