AC Milan
0

Robinho: "Znam da moram zapeti za mjesto u prvom timu"

Totalsport
Robinho (Foto: AP)
Robinho (Foto: AP)
"Zasad sam zadovoljan statusom koji imam", izjavio je brazilski nogometaš Milana Robinho (26) nakon što je drugi put u dresu svog novog kluba nastupio ušavši s klupe.

Dogodilo se to u srazu prvog kola grupe G Lige prvaka, u kojem je Milan golovima Zlatana Ibrahimovića nakon odličnih akcija Ronaldinha na San Siru slavio 2-0 pobjedu protiv Auxerrea. Pojačanje iz Manchester Cityja zamijenilo je sunarodnjaka Pata u 55. minuti utakmice.

"Bila je to emotivna večer. I spektakularna", rekao je nakon utakmice napadač brazilske reprezentacije za talijanski Sky Sport. "Jasno mi je da moram nastaviti žestoko raditi želim li izboriti mjesto u udarnoj Milanovoj ekipi. U ovom sam trenutku zadovoljan statusom."

Robinho je za Milan debitovao u utakmici drugog kola Serije A prošle subote, koju je sastav Massimiliana Allegrija u Ceseni izgubio od istoimene domaće ekipe 2-0. U 70. je minuti tada zamijenio Ronaldinha.

O mogućnosti istovremenog igranja s tercetom Ibrahimović-Ronaldinho-Pato Robinho je rekao: "Moguće je da svi igramo zajedno. Naravno, konačna odluka je na treneru."