Premiership
0

Robin van Persie siguran u svoju budućnost u Arsenalu

Sarajevo-x.com
Robin van Persie (Foto: Reuters)
Robin van Persie (Foto: Reuters)
Prvi strijelac Arsenala ove sezone, holandski reprezentativac Robin van Persie, izrazio je želju da pomogne svojim saigračima da osvoje titulu prvaka sljedeće sezone.

Van Persie nije postigao ligaški pogodak od 1. januara, ali je od tada ovu brojku povećao na 20 u 22 utakmice u svim takmičenjima. Postigao je i još dva pogotka za reprezentaciju u ovom periodu.

Arsenalova promjenjiva forma koštala ih je puno ove sezone. Umjesto borbe za titulu, u posljednjem kolu ih očekuje borba za treće mjesto. I ako pobjede Fulham, Manchester City je u prednosti da završi na trećem mjestu.

O svojoj budućnosti, Van Persie je rekao: "Ja sam Arsenalov igrač, i imam ugovor do 2013. godine, što je još dvije sezone."

Napadač Arsenala tvrdi da njegov klub nije daleko od toga da se i sljedeće sezone uključi u borbu za titulu i Ligu prvaka.

Van Persie je otkrio da Arsenal koristi posljednju tehnologiju na svojim treninzima, koja je jednog njegovog neimenovanog saigrača mogla uvući u problem.

Arsenal, a i drugi klubovi, koriste GPS sisteme kako bi pratili doprinos igrača na treningu.

"Svi na treningu treniraju sa GPS uređajem na sebi" rekao je Van Persie. "Bilo je veoma smiješno kada je jedan od igrača otišao kući da uzme nešto, a imao je još GPS uređaj na sebi. Jedan od trenera mu je rekao: OK, idi kući, a zatim je otišao provjeriti na računaru da li je stvarno otišao kući po nešto. Dobro je za njega bilo što nije lagao", našalio se igrač Arsenala.