Nogomet
73

Robin van Persie se vraća u Arsenal?

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Prema napisima Daily Maila, sljedećeg bi ljeta mogao uslijediti senzacionalan transfer i povratak Robina van Persieja (30) u redove Arsenala.

U nadolazećem prijelaznom roku sprema se velika čistka u svlačionici Manchester Uniteda, a prvi korak u reorganizaciji ekipe bilo je dovođenje veznjaka Juana Mate iz Chelseaja.

Navodno holandski napadač nije uspostavio dobar odnos s menadžerom Davidom Moyesom i ne sviđa mu se njegov režim treninga. Odlazak Sir Alexa Fergusona u penziju, kao i pomoćnog trenera Renea Meulensteena, koji je odigrao veliku ulogu u Van Persiejevom transferu iz Arsenala u United (za 24 miliona funti naljeto 2012.), nisu dobro sjeli holandskom napadaču koji je prošle sezone svojim golovima vodio Crvene vragove do premierligaškog naslova.

Isto se tako navodi da se Van Persiejeva porodica nije najbolje smjestila u Manchesteru, za razliku od prijašnjeg doma u Londonu. Van Persiejeva budućnost mogla bi biti usko povezana uz onu Waynea Rooneyja.

Ostane li Rooney na Old Traffordu, tada bi se Van Persie mogao naći bliže izlaznim vratima i priključiti se ponovo svom bivšem klubu koji se od njegovog odlaska prometnuo u legitimnog kandidata za osvajanje naslova. U dresu Arsenala Van Persie je između 2004. i 2012. godine postigao 96 premierligaških golova.

Na popisu igrača koji bi sljedećeg ljeta lako mogli napustiti Old Trafford nalaze se Rio Ferdinand, Nemanja Vidić, Patrice Evra, Nani, Ashley Young i Antonio Valencia.