Nogomet
82

Roberto Martinez: BiH ima jak kolektiv, igrače koji mnogo vole svoju zemlju

Klix.ba
Roberto Martinez (Foto: EPA)
Roberto Martinez (Foto: EPA)
Selektor Belgije Roberto Martinez i njegova ekipa bit će domaćini reprezentaciji BiH u večerašnjoj kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Crveni vragovi respektuju Zmajeve, ali žele pobjedu kojom će usrećiti svoje navijače.

Reprezentacija BiH gradi svoj imidž u svjetskom nogometu te je zaslužila respekt, a to je potvrdio i belgijski selektor Roberto Martinez koji smatra da su Zmajevi dobar tim.

"BiH ima jak kolektiv, igrače koji mnogo vole svoju zemlju, koji se dobro poznaju i čine dobar tim. Mi moramo biti na nivou na kojem će BiH biti tokom utakmice. Ako naša ekipa bude radila onako kako je dogovoreno, sve će biti savršeno. Moramo zaigrati snažno od prve minute", izjavio je Martinez.

On od svojih izabranika traži maksimalan angažman svih 90 minuta.

"Moramo se kretati sa loptom i bez nje, jer BiH ima svoje adute, brzo se transformiše u napad. Stoga je potrebno da im se suprotstavimo direktno i punim intenzitetom", rekao je selektor Belgije.

Crveni vragovi žele usrećiti navijače koji su bili razočarani nakon ispadanja u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj od Velsa.

"Igramo pred našim navijačima, a igrači će dati sve za pobjedu", završio je Martinez.