Nogomet
0

Roberto Mancini tuži Inter

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Dosadašnji šef stručnog štaba Intera Roberto Mancini najavio je da će tužiti klub zbog toga što mu je nakon osvojene titule dao otkaz.

"Dio Interovog obrazloženja u velikoj mjeri je povrijedio moju čast i ugrozio moju reputaciju, preko čega ne mogu da pređem", rekao je Mancini. Inter je saopštio da je ugovor sa Mancinijem raskinuo zbog toga što je on nakon ispadanja iz Lige prvaka sam rekao da želi da ode iz kluba, ali i zbog napisa u medijima o njegovim vezama sa dilerima droge.

"Odluka kluba je zasnovana na novinskim napisima i zbog toga sam tražio od svojih advokata da zaštite moju čast i reputaciju od poslodavca koji je iskoristio lažne optužbe da bi me otpustio", rekao je Mancini.

Italijanski mediji pišu da bi Mancini od Intera mogao da dobije odštetu od čak 24 miliona eura, zbog jednostranog raskida ugovora koji je trajao do 2012. godine, a najvljena tužba mogla bi dodatno olakšati kasu milanskog kluba koji namerava da angažuje Josea Mourinha.

Mancini je odbio ponudu Intera da ga obešteti sa pet miliona eura i zahtjeva da mu bude isplaćena cjelokupna četvorogodišnja zarada.