Nogomet
0

Roberto Mancini nezadovoljan rasporedom utakmica

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini nezadovoljan je rasporedom utakmica svoje ekipe i vjeruje da je engleski nogometni savez najveći krivac za slabe predstave reprezentacije na velikim takmičenjima.

Mancini nije zadovoljan što njegova ekipa već danas mora da igra meč s Arsenalom u okviru Carling kupa, samo dva dana nakon prvenstvenog meča s Liverpoolom, javljaju engleski mediji.

"Mislim da je to razlog zašto reprezentacija dolazi na svjetsko ili evropsko prvenstvo i umire. Igrači nemaju vremena za odmor. Promijenit ćemo cijeli tim jer je to nevjerovatna situacija. Arsenal je igrao u subotu, a mi u nedjelju uveče. U ponedjeljak smo putovali u London, a u utorak je nova utakmica. Nevjerovatno", kazao je Mancini.

"Igrati utakmice za samo dva dana i to ubrzo nakon meča u Ligi prvaka je nemoguće. Ne znam ko je kriv, ali Premier liga mora da kaže nešto. Važno je igrati, ali je isto tako važno i odmoriti se. Potrebna su najmanje tri dana između dvije utakmice.

Dogodit će nam se isto i u januaru kada za Novu godinu igramo protiv Sunderlanda, a nakon samo dva dana s Liverpoolom. Liverpool će igrati tri dana prije nas i imati više vremena za odmor. Da li je to pošteno. Mislim da nije", dodao je Mancini.