Uživa poseban tretman
1

Roberto Mancini ne odustaje od Balotellija

Klix.ba
Roberto Mancini i Mario Balotelli
Roberto Mancini i Mario Balotelli
Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini je istakao da ne namjerava odustati od napadača Marija Balotellija, ali je talijanskog internacionalca upozorio da mora slijediti njegove ideje želi li imati budućnost na Etihadu.

Britanski mediji su u ponedjeljak objavili kako je ostatak ekipe Cityja nezadovoljan zbog Mancinijevog posebnog odnosa prema Balotelliju. U Cityju su preumorni od Balotellijevih budalaština, ali je Mancini sve to zaključio kazavši kako je i on time frustriran, ali ipak neće odustati od ovog napadača.

"On je mlad i nadam se da će popraviti svoje ponašanje vrlo brzo", istakao je Mancini. Građani još uvijek ne pokušavaju prodati Balotellija, ali neće ni bježati od toga ako bi ovog ljeta dobili veliku ponudu za njega. Najizglednijim se čini prelazak u Milan ili Inter, ali bi jedan od ta dva kluba trebao izdvojiti 24 miliona funti, koliko City traži za Balotellija. Ipak, njegov ostanak na Etihadu će dosta zavisiti od njegovog ponašanja u posljednjih sedam utakmica ove sezone u Premiershipu.

Balotelli je dao 17 golova u svim takmičenjima ove sezone, ali Mancini kaže kako to nije dovoljno.

"Igrači poput Marija u Premiershipu trabaju postići jedan ili dva gola u svakoj utakmici", kazao je talijanski stručnjak. Balotelli je razbjesnio Cityjeve navijače kada se posvađao s Aleksandrom Kolarovom u vezi s tim ko bi trebao izvesti slobodan udarac u susretu sa Sunderlandom u subotu, a nakon toga je u svlačionici došao u sukob sa saigračem Toureom, piše tabloid The Sun.