Nogomet
6

Roberto Mancini napustio Inter, naslijedit će ga Frank de Boer

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Talijanski stručnjak Roberto Mancini nije više trener Intera, potvrđeno je danas na zvaničnoj stranici kluba iz Milana. Njega će najvjerovatnije naslijediti Holanđanin Frank de Boer.

"Inter potvrđuje da je sporazumno raskinut ugovor s trenerom Robertom Mancinijem. Klub se zahvaljuje Robertu za njegov rad otkako je došao u novembru 2014. godine. Inter je prošle sezone do Božića bio prvi, a sezonu je završio na četvrtom mjestu, čime se kvalificirao u Evropsku ligu. Zahvalni smo Robertu na radu i posvećenosti u proteklih 20 mjeseci", saopćeno je iz Intera.

Mancini se oprosto od navijača, igrača i osoblja kluba.

"Danas se moja saradnja s Interom završila. Do ovog rješenja smo došli zajedno. Hvala navijačima Intera koji su uvijek bili uz mene, kao i igračima koji su se ponašali profesionalno. Također, hvala i ljudima koji su radili sa mnom, vlasnicima kluba i direktorima. Interu želim uspjeh u budućnosti", rekao je Mancini.

Predsjednik Intera Erick Thohir je izjavio da je Inter blizu dogovora s novim trenerom Frankom de Boerom.

"Nadam se da ćemo uskoro moći i zvanično potvrditi da je De Boer naš novi trener", kazao je Thohir.

Upravo je njegova ideja da Mancinija zamijeni De Boerom, dok je sportski direktor Piero Ausilio želio zadržati sada već bivšeg trenera.