Nogomet
155

Roberto Mancini: Miralem Pjanić je jedan od najboljih igrača u Seriji A

Klix.ba
Aktuelni trener milanskog Intera Roberto Mancini pohvalilo je bh. reprezentativca i člana Rome Miralema Pjanića, uvrstio ga je među najbolje igrače u talijanskoj Seriji A. Mancini je stao u odbranu sjajnog veznjaka, kao i još nekih nogometaša iz Italije.

"Pjanić, Pogba, Higuain, Callejon i Florenzi su svestrani igrači, baš kao i Tevez. Nejerovatno je da ih navijači vrijeđaju, kao i scena u kojoj navijač Juventusa u društvu svog sina pesnicama prijeti treneru. Oni mogu biti ljuti zbog poraza i zviždati, ali zašto vrijeđati druge ljude? Nedjelja je dan kada neki ljudi koriste nogomet da ispolje nezadovoljstvo zbog svojih životnih problema. To nije dobro i mora se kazniti", izjavio je Mancini.

Juventus u posljednjih pet kola ima dva poraza, pa iako je ubjedljivo prvi na tabeli, neki navijači nisu bili nimalo prijatni prema svojim ljubimcima.

Navijači Rome su još nezadovoljniji, jer je Vučica u zadnjih pet kola zabilježila dva remija, dva dvije pobjede i poraz. Lošiji rezultati Rome traju već duže vrijeme.