Nogomet
47

Roberto Mancini: Hajrović je kvalitetna investicija za budućnost

Anadolija
Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Izet Hajrović je kvalitetno ulaganje za budućnost, izjavio je italijanski fudbalski stručnjak i trener turskog prvoligaša Galatasaraya, Roberto Mancini.

Mancini se u svojim izjavama o pripremama za početak proljetnog dijela sezone dotakao i prelaska Izeta Hajrovića u redove istanbulskog kluba. 

"U januarskom prelaznom roku je vrlo teško pronaći kvalitetne fudbalere. Ja sam ipak uvjeren da ćemo naći još igrača za Galatasaray", rekao je.

On je pozitivnim ocjenio dolazak Izeta Hajrovića, koji je novo ime u redovima Galatsaraya.

"Za Hajrovića je sada najvažnije da se navikne na novi klub i saigrače. Za to treba malo više vremena. Smatram da je Hajrović kvalitetno ulaganje za budućnost", pojasnio je šef stručnog štaba istanbulskih "crveno-žutih". 

Mancini je također govorio u narednom periodu, naglasivši kako će to biti težak period za Galatasaray.

"Tokom proteklog perioda smo se jako razvili u fizičkom i taktičkom smislu, ali mislim da još uvijek nije dovoljno. Moramo čuvati koncentraciju, jer nas očekuju veoma teške utakmice protiv Chelsea. S druge strane, u turskoj ligi zaostajemo osam bodova za Fenerbahčeom. Zbog toga moramo naporno raditi", zaključio je Mancini. 

 Reprezentativac Bosne i Hercegovine i novi član turskog prvoligaša Galatasaraya, Izet Hajrović, 10. januara je u dresu novog kluba debitirao i to u susretu Antalya kupa Turkish Airlines, u kojem su istanbulski "crveno-žuti" odmjerili snage sa holandskim Ajaxom i slavili pobjedu rezultatom 2:1.

Hajrović je u dresu Galatasaraya sa brojem 14 u igru ušao na samom početku drugog poluvremena.

Galatasaray će u nedjelju igrati finale Antalya kupa Turkish Airlinesa.

Bh. reprezentativac je nakon ljekarskog pregleda, početkom sedmice potpisao ugovor sa turskim klubom na četiri i po godine.