Nakon incidenta s bananom
0

Roberto Carlos zbog rasizma razmišlja o prekidu karijere

Totalsport
Roberto Carlos
Roberto Carlos
Legenda brazilskog nogometa Roberto Carlos (38) otkrio je da je razmišljao o povlačenju iz aktivnog bavljenja nogometom nakon što mu je za vrijeme utakmice navijač dobacio bananu.

Odbrambeni igrač ruskog Anžija Mahačkale Roberto Carlos otišao je s terena za vrijeme utakmice nakon što mu je navijač suparničke ekipe na teren bacio bananu i na taj ga način rasistički uvrijedio. Iako je rekao da nema govora o prekidu karijere, Brazilac je priznao da je o tome dobro razmislio nakon ovog incidenta.

"Prestanak igranja je ono što mi je u prvi tren prošlo kroz glavu. Odlučio sam ostati, ali ukoliko se ovako nešto ponovi morat ću donijeti takvu odluku", rekao je za Rede Bandeirantes Carlos.

"Napustio sam teren tužan i povrijeđen. Toliko je djece to vidjelo... To se mora iskorijeniti iz nogometa. Kada sam stigao u svlačionicu svi su me grlili, pjevali mi i pokušali oraspoložiti. Lijep je osjećaj kad znaš da si svima u klubu drag", veli Roberto Carlos.

Ovo je drugi takav incident koji se dogodio Brazilcu. Prvi je bio na utakmici protiv Zenit St. Petersbuga u martu ove godine.