Bacili mu bananu
0

VIDEO / Roberto Carlos napustio teren zbog rasizma

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Još je jedno neugodno iskustvo u Rusiji doživio nekadašnji brazilski reprezentativac i zvijezda Real Madrida Roberto Carlos (38). Kapitenu Anžija iz Mahačkale ponovno su suparnički navijači bacili bananu.

Dogodilo se to u srijedu, u 15. kolu ruske Premierlige, prilikom Anžijeve gostujuće pobjede (3-0) protiv Krilja Sovjetova. U posljednjoj minuti utakmice domaći su rasisti s tribina bacili slavnom Brazilcu bananu pod noge. On je podigao i izbacio izvan terena, a nakon kraćeg razgovora sa sudijom i sam je iz protesta napustio travnjak.

Nakon posljednjeg zvižduka saigrači su dotrčali do njega, podigli ga na ramena i u trijumfalnom ga stilu iznijeli s terena.

"Takve su pojave sramotne i ne smijemo ih mirno promatrati. Naravno, objasnio sam Robertu Carlosu da samo deset posto ljudi na tribinama ima rasističke stavove, ostalih 90 posto je na njegovoj strani", izjavio je trener Anžija Gadži Gadžijev.

Vodstvo Krilja Sovjetova odmah se putem službene web-stranice izvinilo Robertu Carlosu i obećalo da će pronaći i kazniti izgrednika, a i Etička komisija Ruskog nogometnog saveza je najavila da će istražiti incident.

Sličan se slučaj dogodio prije tri mjeseca u St. Peterburgu, ali tada je navijač Zenita mahao bananom ispred Roberta Carlosa. Aktuelni je ruski prvak kažnjen s 10.000 dolara.