Nogomet
0

Roberto Carlos: Eto'o uvijek misli na sebe, a ne na ekipu

Totalsport
Roberto Carlos (Foto: AFP)
Roberto Carlos (Foto: AFP)
Veliki bivši brazilski nogometaš Roberto Carlos, danas trener turskog Sivasspora, kritizirao je svog bivšeg saigrača, kamerunskog napadača Samuela Eto'a.

Njih dvojica prvi put su istu svlačionicu dijelili još u devedesetima u Real Madridu. Opet su se spojili 2011. godine u ruskom Anžiju, u kojem je legendarni brazilski lijevi bek obnašao dužnost igrača i trenera. Po završetku igračke karijere je bio pomoćni trener u Anžiju holandskom stručnjaku Guusu Hiddinku, a ovoga ljeta je preuzeo vođenje Sivasspora. Samuel Eto'o je, pak, napustio Anži i skrasio se u Chelseaju kod svog bivšeg trenera Josea Mourinha, koji ga je već vodio ranije u Interu.

"Znam Samuela još dok je imao 16 godina. Dobra je osoba i uvijek mi je bio drag, ali on je uvijek mislio na sebe, a ne na ekipu", rekao je Brazilac.

"Malo je čudno, da ne kažem zbunjujuće, kada jedan igrač, umjesto da razmišlja o vlastitim igrama, pokazuje zanimanje za angažiranje igrača koji su njegovi prijatelji. On je u Anžiju radio sve, osim što je igrao nogomet.

S njegovim dolaskom u svlačionici smo imali manje probleme koje smo uspjeli riješiti. Trebalo je ostalim igračima objasniti njegovo potpisivanje. No, on se nakon toga počeo miješati i u moj posao. Želio je kontrolirati klub i raditi prvo moj, a onda kasnije i Hiddinkov posao", tvrdi Roberto Carlos.