Nogomet
32

Robert Prosinečki: Ne volim ni ja ljude iz HNS-a pa ne bacam baklje

Klix.ba
Robert Prosinečki (Foto: EPA)
Robert Prosinečki (Foto: EPA)
Selektor Azerbejdžana i nekadašnji reprezentativac Hrvatske Robert Prosinečki izjavio je da je ogorčen zbog nereda pojedinih navijača u St. Etienneu tokom meča Hrvatske i Češke, što je incident koji je, prema njegovom mišljenju, obrukao reprezentaciju Hrvatske.

“Ne mogu vjerovati da se takve stvari mogu dogoditi, to je van svake pameti. Zar je normalno da Torcida, ili bilo koja navijačka grupa, želi nauditi Hrvatskoj, to doista nije normalno. Frustrirani su zbog Dinamove superiornosti, ne sviđaju im se čelni ljudi iz Nogometnog saveza, Dinama, ali tu frustraciju trebaju rješavati na drugi način. Ne sviđaju se ni meni pa ne bacam baklje. Zašto to rade tim momcima koji nikada nisu bolje igrali, možda smo im bili ravni samo mi iz devedeset i osme. Daju sve od sebe, igraju s nevjerovatnom srčanošću i žarom, nikome ne možeš prigovoriti da nije dao sto posto. Može neko odigrati slabiju utakmicu, ali svi smo igrali slabe utakmice. U velikom su naletu i šteta što su se navijači odlučili za ovakav način borbe protiv njima mrskih ljudi", rekao je Prosinečki za Jutarnji.hr.

On je dodao da se danas u Francuskoj ne priča "o fantastičnom nogometu kakav igraju Hrvati, nego – Hrvati opet rade s*anja".

"Zbog toga sam i ja frustriran jer sam gledao 70 minuta perfektnog nogometa kakav se rijetko vidi i onda neko iz svojih sebičnih razloga sve razje*e. U ime neke svoje vizije, baš ga briga za Hrvatsku, u kojoj i od koje živi. Mogu oni govoriti na forumima 'ovo nije naša reprezentacija', ona je naša, bolje nemamo i dugo je opet nećemo imati. Jedna mala zemlja zadivila je svjetske nogometne velikane poput Thierryja Henryja. Najslavnije figure svjetskog nogometa vide Hrvatsku u finalu Evropskog prvenstva. A mi ćemo sve učiniti da se to ne dogodi”, zaključio je ogorčeni Prosinečki.