Nogomet
132

Robert Jarni neće više biti trener FK Sarajevo

Piše: Edin Isanović
Robert Jarni (Foto: Klix.ba)
Robert Jarni (Foto: Klix.ba)
Robert Jarni najvjerovatnije više neće voditi sa klupe FK Sarajevo, saznaje Klix.ba.

Lošom i bezidejnom igrom u Prijedoru, Bordo tim je smanjio šanse za osvajanje naslova prvaka. Podsjetimo, utakmica je završila rezultatom 0:0. Osim toga, i u prethodnim mečevima rezultati Sarajeva bili su ispod očekivanja što je izazvalo nezadovoljstvo kod rukovodstva Bordo tima

Hrvatski stručnjak stigao je na klupu tima sa Koševa 1. decembra prošle godine. Tada je istakao kako se ambicije kluba poklapaju sa njegovim.

"Ja sam tip trenera koji voli stvarati šanse i u slučaju Sarajeva bočni igrači će imati najviše posla. Onaj ko je u najboljoj formi igrat će. Greške ne opraštam", naglasio je tada hrvatski stručnjak.

Ipak, realnost je bila drugačija. U šest prvenstvenih dvoboja Jarni je osvojio devet bodova, odnosno 50 posto. Nedovoljno za ekipu koja ima šampionske ambicije.

Nekadaanji nogometaš Hajduka, Betisa, Reala, Juventusa uspio je sa Bordo timom izboriti polufinale Kupa BiH, prvi put nakon 2007. godine. U prvom okršaju koševski premijerligaš odigrao je 0:0 sa Zrinjskim na najvećem bh. stadionu.

Šansu za plasman u finale imat će 16. aprila na uzvratu u Mostaru. Robert Jarni sutra iz Splita dolazi u Sarajevo kada će biti obavljeni razgovori s njim.

Među najozbiljnijim kandidatima za nasljednika spominju se Ljupko Petrović i Faruk Hadžibegić.