Nikad lošija sedmica
1

Robben: Snažna sam osoba i mogu se nositi sa zvižducima

Totalsport
Arjen Robben (Foto: Arhiv/AFP)
Arjen Robben (Foto: Arhiv/AFP)
Nizozemski krilni nogometaš Bayerna Arjen Robben priznao je kako se osjećao "bizarno" kada su ga prošle sedmice navijači vlastitog kluba izviždali u revijalnoj utakmici protiv nizozemske reprezentacije.

"Nikad nisam imao takvu sedmicu. Bizarno je kada vas izvižde vlastiti navijači i nikad nije lako. Ali to je nogomet. Ponekad ste zločinac, a ponekad junak. Ja sam snažna osoba i mogu se s time nositi", komentirao je Robben.

Robben je pao u nemilost Bayernovih navijača nakon što je prilikom nastupanja u revijalnoj utakmici, izabrao zaigrati u dresu "oranjea" umjesto Bayerna. Gledatelji su ga zbog toga pošteno izviždali, a izbornik Bert van Marwijk i suigrači iz reprezentacije stali u njegovu odbranu nazvavši ponašanje publike skandaloznim. Dogodilo se to samo tri dana nakon što je direktno skrivio poraz njemačkog kluba u finalu Lige prvaka najprije promašivši penal protiv Chelseaja u produžecima, a potom odbivši preuzeti odgovornost pri izvođenju penala.

Za razliku od Bayernovih navijača, oni od nizozemske reprezentacije Robbenu su pljeskali, na čemu im je ovaj vrlo zahvalan. "Želio bih zahvaliti nizozemskim navijačima na tako toploj dobrodošlici. Imate tako dobar osjećaj kada vas vlastiti navijači tako pozdrave".

Na kraju Robben podvlači crtu ispod nesretne epizode na Allianz Areni. "Što je bilo, bilo je. Sada sam s nizozemskom reprezentacijom i želim se koncentrirati na Evropsko prvenstvo".