Holandski tabor
0

Robben se i dalje nada nastupu, Van Marwijk nije zvao zamjenu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu koje u petak započinje u Južnoafričkoj Republici i dalje je pod znakom pitanja za nizozemskog veznjaka Arjena Robbena.

Bayernov igrač povrijedio se tokom prijateljske utakmice protiv Mađarske, u 6-1 pobjedi u koju je i sam ugradio dva pogotka. U pitanju je ozljeda tetive lijevoga koljena, no, čini se, i ne toliko opasna da bi Robben propustio južnoafričku nogometnu smotru.

"Magnetska rezonanca ukazala je na manje puknuće. Ovo mi je prva ovakva povreda ", kazao je Robben dodavši kako se nada da će pomoći reprezentaciji koju u Mundijalovoj skupini E očekuju ogledi s Danskom, Japanom i Kamerunom.

"U posljednjih 24 sata dobio sam toliko poruka ohrabrenja da je to na mene pozitivno utjecalo. Uobičajeni oporavak od ovakve povrede traje između četiri i šest sedmica, no toliko vremena nemam. Započinjem odmah s oporavkom i radit ću se dok ne padnem od umora", veli Robben.

Da vjeruje u pozitivan rasplet cijele priče medijima je potvrdio selektor Bert van Marwijk izjavom da neće zvati igrača koji bi umjesto Robbena popunio sastav Holanđana u JAR-u:

"Nema zamjene. Želim Arjenu dati svaku šansu da nastupi na Svjetskom prvenstvu.