Nogomet
5

Robben: Ne zanima me treće mjesto!

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Holandski krilni nogometaš Arjen Robben bio je vrlo razočaran ispadanjem reprezentacije u polufinalu Svjetskog prvenstva, te istovremeno smatra da Argentina nije zaslužila igrati u finalu.

Holandija je u srijedu navečer poražena u polufinalu od Argentine nakon slabijeg izvođenja kaznenih udaraca (4-2), nakon što su regularni dio i produžeci završeni bez pogodaka. Robben nakon utakmice nije imao namjeru čestitati Argentini na ulasku u finale, jer ga, kako on smatra, nije zaslužila.

"Argentina nije zaslužila današnju pobjedu. Nije imala nijednu pravu priliku, dok smo mi imali nekoliko vrlo izglednih. Finale? Njemačka je pokazala koliko je jaka, tamo imam mnogo prijatelja i iskreno se nadam da će Elf postati novi svjetski prvak", rekao je Robben koji se ne veseli utakmici za treće mjesto.

"Iskreno, to nije trofej koji me zanima. No jako sam ponosan na ovu reprezentaciju. Biti u polufinalu Svjetskog prvenstva je velika stvar i ne smijemo nikoga kriviti za poraz. Svi smo odradili sjajan posao", zaključio je Robben.

Holandija će u subotu s domaćinom Brazilom igrati susret za treće mjesto s početkom u 22 sata po našem vremenu.