Ottmar Hitzfeld
0

"Robben je dobar skoro kao Messi"

Totalsport
Ottmar Hitzfeld (Foto: AP)
Ottmar Hitzfeld (Foto: AP)
Bivši trener Bayerna Ottmar Hitzfeld toliko je oduševljen holandskim veznjakom Arjenom Robbenom i njegovom ulogom u bavarskom klubu da ga je čak uporedio i s Barceloninim genijalcem Lionelom Messijem.

Holandski nogometaš je zbog problema s povredom tek u drugom dijelu Bundeslige zaigrao za Bayern, ali nije mu trebalo dugo da se prometne u ključnu figuru tima koji vodi njegov sunarodnjak Louis van Gaal.

"Vjerovatno je malo pretjerano tvrditi da je Robben najvažniji igrač u evropskom klupskom nogometu u ovom trenutku jer su igrači poput Lionela Messija ili Cristiana Ronalda jednako tako važni svojim klubovima. Robbenovo prisustvo u Bayernovoj igri stvara razliku, baš kao i Messijeva u Barceloni. Messi je još uvijek najbolji nogometaš svijeta, ali i Robben je gotovo jednako dobar", izjavio je aktuelni švicarski selektor za Bild.

"Potpuno je jasno koliku razliku trenutno Robben donosi Bayernu. Ima toliko kvaliteta - brz je, sjajan je tehničar i uvijek na sebe privlači dvojicu ili trojicu suparničkih igrača. Uz sve to, vrlo je opasan pred golom", dodao je Hitzfeld.