Nogomet
11

Riyad Mahrez želi ostati u redovima prvaka Engleske

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Dopredsjednik Leicester Cityja Aiyawatt Srivaddhanaprabha izjavio je da alžirski reprezentativac i fudbaler Leicestera Riyad Mahrez i sljedeću sezonu želi ostati u redovima novog prvaka Engleske.

Leicester se već sprema krajem mjeseca ponuditi novi ugovor alžirskom internacionalcu, koji je proglašen i igračem godine u engleskom Premiershipu. Očekuje se da bi njegova sedmična plata trebala biti udvostručena, odnosno oko 75 hiljada funti (95 hiljada eura), piše TheTelegraph.

Mahrez je inače, imao ključnu ulogu u nevjerovatnom usponu Leicestera ove sezone, te u konačnici osvajanjem naslova ove sezone, što je po prvi put u historiji ovog kluba. Dopredsjednik kluba Aiyawatt Srivaddhanaprabha izjavio je kako je već dobio uvjerenje od strane alžirskog reprezentativca.

"Želim da fudbaleri uživaju u ovom momentu, a ne da razmišljaju u govorima. Svi igrači su veoma dobri momci. Razgovarao sam sa Mahrezom i pitao sam ga da li je zabrinut. Njegov odgovor je bio: Želim ostati!", kazao je dopredsjednik kluba, dodavši kako Leicester ne vodi politiku prodaje igrača niti ima problema sa novcem.

Trener Claudio Ranieri je također ubijeđen da će "lisice" zadržati Mahreza.

"Mahrez ostaje u Leicesteru 99 posto. Zaista sam siguran u to. A, to sam preporučio i svim drugim igračima, da ostanu još jednu godinu. Jer ako odu u druge klubove, možda neće biti na terenu", rekao je Ranieri.

Leicester će ovih dana obaviti pregovore i sa drugim igračima kao što su: N’Golo Kante, Wes Morgan, Robert Huth i Danny Drinkwater.