Reprezentacija Argentine
0

Riquelme: Na raspolaganju sam ako me selektor treba

Totalsport
Riquelme
Riquelme
Zvijezda buenosaireške ekipe Boca Juniorsa, Juan Roman Riquelme, potvrdio je kako će, ako dobije poziv, ponovo zaigrati za argentinsku selekciju. Na takvu odluku potaknuli su ga napisi o nestabilnostima unutar ekipe sada već bivšeg selektora Batiste.

Tridesetrogodišnji ofanzivni veznjak nije nastupao za argentinsku reprezentaciju otkad se zbog ličnih uvjerenja sukobio sa nekadašnjim selektorom Diegom Maradonom. Iako je kasnije bio voljan vratiti se u ekipu nakon Maradoninog odlaska, zbog povrede nije zaslužio Batistin poziv za Copa Americu.

Dan nakon što je predsjednik Argentinskog nogometnog saveza Julio Grondona zbog neuspjeha na kontinentalnom prvenstvu Južne Amerike smijenio Batistu, Riquelme se stavio u službu njegovog nasljednika, ko god on bio.

"Ako me trebaju u kvalifikacijama, vratit ću se u reprezentaciju. Ako ne, 'seleccion' će svejedno biti konkurentan, no svojim bi trenerima ipak trebao davati više vremena za izgradnju ekipe", izjavio je Riquelme.

"Nije dobro mijenjati trenera svakih osam-devet mjeseci. Nadam se da će sada imenovati selektora koji će se na toj poziciji zadržati duže od svojih prethodnika", rekao je bivši igrač Barcelone i Villarreala.

Argentinski ciklus kvalifikacija za SP 2014. u Brazilu počinje u oktobru, kada će na domaćem terenu odmjeriti snage sa reprezentacijom Čilea.