Nogomet
0

Rio Ferdinand izvan terena šest sedmica

Totalsport
Rio Ferdinand
Rio Ferdinand
Odbrambeni igrač Manchester Uniteda Rio Ferdinand morati će pauzirati idućih šest sedmica zbog povrede zadobivene u prvome kolu engleskog nogometnog prvenstva protiv West Bromwicha.

Ferdinand je pri rezultatu 1-1 krajem drugog poluvremena odšepao s terena držeći se za butni mišić desne noge, a Sir Alex Ferguson je nakon utakmice izjavio da ne očekuje povratak kapitena do oktobra. To bi značilo da će Ferdinand propustiti utakmice protiv ljutih rivala, ali i pretendenata na naslov, Arsenala i Chelseaja, kao i krucijalne utakmice Engleske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine protiv Bugarske i Walesa.

Manchester je već sada ostao bez gotovo kompletne odbrambene linije. Osim Ferdinanda povrijeđeni su Srbin Nemanja Vidić, kao i Brazilac Rafael koji će biti izvan stroja 10 sedmica zbog iščašenja ramena.

"Imamo dosta problema s povredama. Rafael je povrijedio rame i najvjerovatnije će na operaciju. Rio će biti van terena najmanje šest sedmica, a Vidić će u ponedjeljak na pregled, ali očekujem i da će on će vrlo vjerojatno morati pauzirati nekoliko sedmica", rekao je nakon utakmice Ferguson.

Manchester je krenuo u odbranu naslova teško izborenom 2-1 pobjedom.