Nogomet
273

Rio Ferdinand: Džeko je igrač svjetske klase, a Pjanić je najbolji igrač BiH

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Rio Ferdinand je, upitan da komentira predstojeće susrete baraža za Euro 2016. između naše selekcije i Irske, za koji nastupa njegov nekadašnji saigrač iz Manchester Uniteda John O'Shea, posebnu pažnju posvetio Edinu Džeki i Miralemu Pjaniću.

"Mislim da je Džeko dobar igrač. Igrao sam protiv njega nekoliko puta. Iznenađen sam što ga je Manchester City pustio da ode. On je neko ko stalno pogađa, vidjeli smo to u Ligi prvaka za Romu. On je igrač svjetske klase. Igrao sam protiv njega i kad je bio u Wolfsburgu, on je veoma fizički jak i često razgrće svoje čuvare. Velik je i snažan, agresivan je i zna pogoditi", rekao je Ferdinand i pojasnio kako bi Irska trebala igrati protiv naše selekcije.

"Najbolja stvar koju Irska može uraditi je da spriječe da lopta dođe do njega uopće. Pjanić je vjerovatno najbolji igrač BiH i ukoliko bude imao dovoljno lopti on može biti veoma opasan. John O'Shea i društvo znaju da moraju igrati zgusnuto i čvrsto", poručio je Ferdinand.

O'Shea neće moći igrati prvi susret zbog suspenzije, a trenutno se i oporavlja od povrede tetive i upitno je da li će biti spreman za uzvrat u Dablinu.