Službeno
0

Rijkaard preuzeo reprezentaciju Saudijske Arabije

Totalsport
Frank Rijkaard (Foto: AFP)
Frank Rijkaard (Foto: AFP)
Bivši trener Barcelone Frank Rijkaard (48) i službeno je potpisao trogodišnji ugovor s Nogometnim savezom Saudijske Arabije, prenose svjetski mediji.

Holanđanin je to učinio u saudijskoj ambasadi u Londonu, pa je tako i službeno naslijedio Ricarda Gomesa na klupi selektora.

Predsjednik Saudijskog nogometnog saveza princ Nawaf Bin Faisal izjavio je kako je vrlo sretan što je osigurao usluge trenera s tako impresivnom biografijom, te je otkrio kako je Holanđanin već zatražio videosnimke i sve moguće informacije o igračima koji se nalaze u reprezentativnom krugu.

Rijkaard će službeno sa svojim poslom početi krajem jula nakon kvalifikacijske utakmice za SP protiv Hong Konga u kojoj će još imati samo status promatrača.

Bit će mu ovo druga selektorska uloga, nakon što je između 1998. i 2000. godine sjedio na klupi Holandije. Najveći uspjeh u trenerskoj karijeri ostvario je na klupi Barcelone koju je predvodio do dva uzastopna naslova u španskom prvenstvu (2005, 2006.), kao i naslova u Ligi prvaka 2006. godine.