Nogomet
0

Rijkaard: Poraz nije kraj svijeta

FENA
Trener Barcelone Frank Rijkaard dao je španskim medijima prvi službeni komentar nakon sinoćnjeg uvjerljivog poraza od gradskog rivala Espanyola. "Ovo je znak da je vrijeme da se probudimo", rekao je Rijkaard.

To je Barcelonin strateg ipak morao shvatiti i ranije, s obzirom da aktualni evropski prvaci nisu osjetili čar pobjede već tri prvenstvene utakmice.

Barcelona je ipak i dalje drugoplasirana ekipa španskog prvenstva s 35 bodova, samo dva boda iza Seville.

"Ovo je neočekivana poteškoća, ali nije kraj svijeta. Nikad nije lijepo izgubiti u gradskom derbiju, ali danas nismo uspjeli ispuniti očekivanja. Espanyol nas je iznenadio svojom agresivnošću. Igrali su izvrsno. Ali mi se sad moramo izvući iz ovog lošeg niza, ne žaliti za ovim lošim rezultatom već ga iskoristiti kao motivaciju za buduće utakmice", smatra Holanđanin za kormilom najjačeg katalonskog kluba.

Barcelona se može tješiti da bi vjerovatno bila bolja kad ne bi imala toliko problema s povredama. No, Rijkaard odbija to koristiti kao izgovor za negativne rezultate.

"Povrede nisu razlog što smo izgubili. Nisam se žalio na njih kad smo dobivali pa ne bi bilo u redu da sad to počnem koristiti kao opravdanje", kazao je Rijkaard.