Bayern se žali dalje
0

Riberyju potvrđena suspenzija za finale Lige prvaka

Totalsport
Franck Ribery (Foto: Reuters)
Franck Ribery (Foto: Reuters)
Žalbena komisija Evropske nogometne federacije (UEFA) potvrdila je u srijedu ranije izrečenu suspenziju Bayernovom francuskom nogometašu Francku Riberyju na saslušanju u Nyonu.

Zbog opasnog prekršaja nad Lyonovim napadačem Lisandrom Lopezom tokom prvog poluvremena prve polufinalne utakmice Lige prvaka na Allianz Areni, zbog kojeg je zaradio crveni karton, Riberyja su u Disciplinskoj komisiji kaznili s tri utakmice suspenzije.

Predsjednik Žalbene komisije Michel Wuilleret (53) u srijedu je potvrdio kaznu nakon što je saslušao Bayernove argumente. Nisu pomogli ni iskazi žrtve nasrtaja (Lopez), koji je izjavio da Ribery nije imao zlu namjeru i da ga treba pomilovati, kao ni lični angažman Karl-Heinza Rummeniggea, jednog od najmoćnijih ljudi u evropskim nogometnim forumima, koji je tvrdio da je kazna od jedne utakmice neigranja sasvim primjerena.

Ribery neće igrati u finalu! Osim ako...

Sam Rummenigge, izvršni predsjednik bavarskog kluba, najavio je novinarima nakon presude da će Bayern nastaviti žalbeni proces i na drugoj, posljednjoj instanci. To znači da će slučaj predati na Međunarodni sportski sud (CAS) u Lausannei.