As
0

Ribery želi u Real, 25.000 navijača dočekuje Ronalda

Totalsport
Pregršt vijesti i dalje svakog dana stiže iz madridskog Reala. U srijedu se javio menadžer francuskog nogometaša Bayerna Francka Riberyja - Alan Migliaccio.

Menadžer je potvrdio da najveća zvijezda Bavaraca želi transfer u Madrid.

  • Zove ga i Barcelona, no on ja daleko skloniji dolasku u Real. Štaviše, ludo bi želio zaigrati na Santiago Bernabeu stadionu – izjavio je Migliaccio za madridski dnevnik Marcu dodavši:

  • Najveći je razlog svemu Zinedine Zidane, koji je najveća prevaga na Realovoj strani.

  • O izgledima za realizaciju transfera zasad ne mogu govoriti. Svi su vodeći ljudi bavarskog kluba na odmoru do kraja juna. Dok se ne vrate, ne možemo ništa znati – dodao je agent.

Madridski dnevnik AS objavio je pak kolika se navala na Santiago Bernabeu očekuje u ponedjeljak, 6. jula u večernjim satima, kada će u Realovom dresu službeno biti predstavljen Cristiano Ronaldo.

AS piše da je svaki detalj pomno isplaniran: očekuje se 25.000 navijača i 5.000 akreditiranih novinara iz 25 zemalja svijeta. Svečanost će početi u 20 sati po lokalnom vremenu, a sve će televizijske stanice u Španiji imati pravo objaviti snimljene reportaže najranije u 21 sat.

Dosadašnji rekord kad su u pitanju pristigli navijači prilikom predstavljanja novog igrača drži Robinho, koji je 26. avgusta 2005. godine na Santiago Bernabeu privukao 11.000 ljudi. Najviše akreditiranih novinara, njih četiri stotine, pratilo je predstavljanje Zinedinea Zidanea u ljeto 2001. godine.