Mancinijeve mete
0

Ribery, Torres, Henry, Aguero i Mascherano

Totalsport
Roberto Mancini (Foto: Reuters)
Roberto Mancini (Foto: Reuters)
Londonski dnevnik Times u nedjeljnom je izdanju pobrojao nogometaše koji su na listi želja novog menadžera Manchester Cityja, Talijana Roberta Mancinija, za januarski prijelazni rok.

Radi se o napadačima Thierryju Henryju (10 miliona funti) iz Barcelone, Liverpoolovu Fernandu Torresu (80 miliona ), Sergiju Agüeru iz Atletico Madrida (40 miliona ), Angelu di Mariji iz Benfice (35 miliona ) te Francku Riberyju iz Bayerna (65 miliona eura). U zagradama su iznosi koje je City spreman ponuditi za usluge spomenutih nogometaša. Mancini, naravno, ne bi doveo sve, već neke igrače od pobrojanih.

Vezni bi red volio ojačati s Liverpoolovim Argentincem Javierom Mascheranom ili Barceloninim Yayom Toureom, navodi isti izvor. U posljednjem bi redu kvalitetu igre volio podići dovođenjem 29-godišnjeg stopera West Hama i engleske reprezentacije Matthewa Upsona.

Bogati arapski vlasnici kluba omogućit će Talijanu svježu financijsku injekciju za jačanje tima, ali dio će sredstava Mancini vjerojatno morati namiriti i prodajama. Konkretno, prvi su kandidati Kolo Toure i Craig Bellamy, koji stoje u prvom redu nezadovoljnika otkazom Marku Hughesu.