Uli Hoeness
0

"Ribery ne ide nigdje prije isteka ugovora"

Totalsport
Uli Hoeness
Uli Hoeness
Bayernov predsjednik Uli Hoeness demantirao je medijske špekulacije oko transfera 27-godišnjeg francuskog reprezentativca Francka Riberyja u madridski Real.

Njemačka web-stranica Ran.de objavila je da su Bayern i madridski Real još prošlog ljeta sklopili dogovor o transferu francuskog nogometnog reprezentativca Francka Riberyja u madridski Real, a koji će se realizirati u sljedećem ljetnom prijelaznom roku.

Dogovor je, prema saznanju i iskazu stranice Ran.de, bio postignut prilikom transfera nizozemskog reprezentativca Arjena Robbena prošlog ljeta iz Reala u Bayern. Bayern, prema toj priči, nije platio Realu dogovorenu odštetu od 25 miliona eura, već će ta svota biti odbijena od Riberyjevog transfera na ljeto, vrijednog 55 milion eura.

Sve je demantirao Uli Hoeness, koji je krajem novembra nakon 30 godina napustio mjesto direktora Bayerna i postao predsjednik kluba, zamijenivši na tom mjestu legendarnog Franza Beckenbauera.

"Nemamo nikakav dogovor s Realom, a za Robbena smo uredno platili cijenu."

Riberyju, koji je zbog povrede pauzirao duže od dva mjeseca pred zimsku pauzu, ugovor s Bayernom istječe na ljeto 2011. godine, a Hoeness kaže da će bavarski klub nastojati s njime i produžiti suradnju.

"To će biti naša prva opcija. No, ukoliko se uvjerimo da ne postoji mogućnost za Franckov ostanak, razgovarat ćemo s drugim klubovima."

Ribery je nedavno u razgovoru za njemački Bild otkrio želju za prelaskom u Real.

"Volio bih jako osvojiti Ligu prvaka, a Bayernov trenutni igrački kadar ne nudi kvalitetu dovoljnu za takav uspjeh. Trenutno se ne možemo nositi s najjačim europskim klubovima", rekao je tada Ribery kojeg su mediji u zadnje vrijeme selili i u londonski Chelsea.