Van Buyten
0

"Ribery je koncentriran na nogomet"

Totalsport
Daniel van Buyten (Foto: Reuters)
Daniel van Buyten (Foto: Reuters)
Istraga o slučaju maloljetne prostitutke u jednome elitnome pariškom noćnom klubu, u kojoj je svoj iskaz morao dati i najbolji francuski nogometaš današnjice Franck Ribery, događa se u najgorem mogućem trenutku za Bayern.

Zasad još nije sasvim jasno na koji način je Ribery povezan s tim slučajem, osim što je poznato da su i on i Lyonov francuski reprezentativac Sidney Govou klijenti mondenog noćnog kluba u Champs-Elyseesu, u koji su navodno ulazile escort djevojke. Obojica su svjedočili o slučaju jedne prostitutke koja je bila maloljetna u razdoblju koje je obuhvaćeno istragom.

U Bayernu za tu temu ne žele niti čuti. U srijedu ih očekuje prva polufinalna utakmica Lige prvaka, baš protiv Govouvog Lyona, a Bayern je u utorak otkazao planiranu Riberyjevu konferenciju za novinare, te je umjesto njega pred ''sedmu silu'' poslao Philippa Lahma.

"Šta bih mogao reći? Franck puno ulaže kako bi imao što bolji završetak ove sezone, koncentrira se na nogomet. Još uvijek smo u utrci za osvajanje tri trofeja, a to se u karijeri nogometaša ne događa baš često u istoj sezoni. Igranje u polufinalu Lige prvaka za njega predstavlja super motivaciju, kao i za nas ostale", kaže Bayernov belgijski odbrambeni igrač Daniel van Buyten.

Nakon otkrivanja slučaja s maloljetnom prostitutkom, pitanje Riberyjevog ostanka u Bayernu i sljedeće sezone ili odlazak u neki od drugih velikih europskih klubova (Barcelona, Real Madrid, Chelsea), pomalo je palo u drugi plan.

" Ne bih znao odgovor na to pitanje. Vjerujem da će Franck ubrzo donijeti i tu odluku. Trenutno mi se čini da su izgledi 50-50. Znam da se u Bayernu dobro osjeća. U dogovoru s porodice, Ribery će sam donijeti odluku, sve je u njegovim rukama", zaključio je Van Buyten.