Nogomet
0

Ribery: Guardiola je najbolji trener s kojim sam radio

Totalsport
Franck Ribery (Foto. EPA)
Franck Ribery (Foto. EPA)
Bayernov krilni napadač i francuski reprezentativac Franck Ribery izjavio je za Sport1 da je Pep Guardiola najbolji trener s kojim je radio u karijeri.

"On je za mene vrlo važan. Sjajan trener koji teži da i ekipa i igrači budu sve bolji. Ja sam jako, jako sretan što nam je Guardiola trener. Je li najbolji s kojim sam radio? Da, najbolji je. Zašto? Jako dobro poznaje nogomet i od njega smo puno naučili. Svakog dana od njega možete nešto naučiti", veli Ribery.

Pritom ističe da ne želi umanjiti zasluge bivšeg trenera Juppa Heynckesa s kojim je Bayern prošle sezone osvojio trostruku krunu, Ligu prvaka, Bundesligu i DFB-Pokal.

"Jupp Heynckes je radio jako dobar posao s nama dvije godine, ali Pep Guardiola je sasvim drukčiji tip trenera. U pitanju su dva velika trenera, ali potpuno različita", kaže 30-godišnji Francuz.

Ribery je 6. februara podvrgnut manjoj operaciji stražnjice kako bi se sanirala povreda puknute krvne žilice koja mu je stvarala probleme. Operacija je postala nužna budući da je oteklina nastala krvarenjem pritiskala živac. Veli da očekuje brzi povratak nogometu.

"Radujem se povratku u ekipu. Već neko vrijeme mogu sasvim dobro trčati i nadam se da ću ubrzo opet biti u akciji sa saigračima."