Nogomet
0

Ribery: Davat ću maksimum uprkos neispunjenom snu

Totalsport
Foto: AFP/DDP/File
Foto: AFP/DDP/File
Franck Ribery imao je poprilično turbulentnu sedmicu koja je kulminacija dobila propuštanjem treninga i izjavom tog sjajnog francuskog nogometaša da želi napustiti Bayernove redove i pridružiti se madridskom Realu.
  • Shvatam da postoje oprečna razmišljanja o mojoj budućnosti, međutim, meni nije namjera ući u sukob s Bayernom. Jednostavno ne mogu shvatiti one koji tvrde da sam izmislio povredu zbog koje sam propustio trening. To je laž. Uistinu sam osjećao bol izazvanu žuljem, zbog čega sam imao i lakšu upalu pete - ponudio je neku vrstu izvinjenja 26-godišnji Ribery, koji je u subotu trenirao s timom.

San o odlasku u Real Madrid francuski veznjak ne krije, no ne dođe li do toga, obećava navijačima Bayerna svoj stopostotni angažman.

  • Takav sam, dat ću svoj maksimum uprkos neispunjenom snu. Ne želim biti problem u jedinstvu momčadi, ali nadat ću se da ćemo pregovarati ukoliko stigne ponuda za mene - dodao je.

Daily Star tvrdi da bi ona mogla pristići u vidu Realove ponude nizozemskih veznjaka Arjena Robbena i Wesleyja Sneijdera čija se vrijednost kombinirano procjenjuje na nekih 47 miliona eura, kao i dodatnih 17,5 milijuna za realizaciju tog transfera.