Nogomet
0

Ribery: Blizu smo Barcelonine i Realove kvalitete

Totalsport
Franck Ribery (Foto: AP)
Franck Ribery (Foto: AP)
Francuski nogometaš Bayerna, Franck Ribery, vjeruje da bavarski klub polagano hvata priključak u kvaliteti sa Barcelonom i Real Madridom, te najveće zasluge za to pripisuje treneru Juppu Heynckesu.

Ribery se ove sezone vratio u velikom stilu nakon što je prošle doživio debakl pod paskom holandskog stručnjaka Luisa van Gaala.

"Odlično se slažem sa Heynckesom. Osjećam njegovo povjerenje i njegov ljudski dodir. On dosta razgovara s nama što mi pomaže da pročistim glavu za vrijeme utakmice. Osim toga, izuzetno sam sretan zbog rođenja svog sina, a kada sam sretan, onda to možete vidjeti i na terenu", rekao je Ribery.

Francuz je nakon toga iznio svoje mišljenje u kojem vidi Barcelonu kao trenutno najbolju ekipu na svijetu. Odmah do, ali malo iza njih je Real Madrid, pa slijedi Bayern.

"Barcelona je postavila standarde, dok Real ima jako, jako dobru ekipu. Međutim, mi smo utkali neke temelje i polagano se približavamo kvaliteti ta dva kluba", smatra Francuz.

Bayern je prošlog vikenda upisao drugi uzastopni poraz u Bundesligi. Nakon Borussije Dortmund (1-0), bolji je bio Mainz s 3-2.

"Ako igrate za ekipu poput Bayerna visoki standardi su uobičajena stvar. Ali šetnja kroz Bundesligu? Sezona je duga i puno se toga može promijeniti, ali jedno je sigurno: želimo naslov prvaka", odlučno je zaključio Francuz.

Bayern se nakon poraza od Mainza sada nalazi na trećem mjestu prvenstvene tablice sa samo jednim bodom manje od vodeće ekipe, aktuelnog prvaka, Borussije Dortmund.