Nogomet
1

Ribery: Ako osvojim Zlatnu loptu, posvetit ću je porodici

Totalsport
Franck Ribery (Foto: AFP)
Franck Ribery (Foto: AFP)
Franck Ribery, jedan od trojice kandidata za osvajanje Zlatne lopte, istaknuo je kako bi nagradu, ukoliko je osvoji, posvetio svojoj porodici.

Ribery je u ovoj kalendarskoj godini s Bayernom osvojio pet trofeja, odnosno, gotovo sve što je mogao, Ligu prvaka, Bundesligu, DFB-Pokal, UEFA-in Superkup, a u subotu i naslov svjetskog klupskog prvaka, nakon što je Bayern u finalu na turniru održanom u Maroku pobijedio Raja Casablancu s 2-0. Na tom turniru je Ribery izabran za najboljeg igrača.

"Bila je ovo uistinu izvanredna godina za moj klub, ali i za mene. Oborili smo sve rekorde koje smo mogli i nauživali se na nogometnim terenima. Ja sam uložio stvarno veliki trud. Mislim da sam zaslužio UEFA-inu nagradu za najboljeg evropskog igrača. Dakako, bio bih jako sretan u slučaju osvajanja Zlatne lopte. To bi bila nagrada za mene, moju suprugu i djecu, te za mog oca Francoisa", rekao je Ribery.

Pobjednik FIFA-ine Zlatne lopte bit će poznat 13. januara, a uz francuskog reprezentativca Francka Riberyja, kandidati su Barcelonin Argentinac Lionel Messi i Portugalac iz redova Real Madrida Cristiano Ronaldo.