Nogomet
73

Riad Demić: Podići ćemo nivo igre, Zvijezdi je mjesto u sredini tabele

Piše: D. B.
Riad Demić
Riad Demić
Nakon razočaravajućih devet kola u kojem je osvojila samo pet bodova, Zvijezda u 10. kolu dočekuje Vitez. Nogometaš tima iz Gradačca Riad Demić najavljuje pobjedu portiv Viteza i bolje igre Zvijezde u narednom periodu.

Iako dosadašnji rezultati ne ohrabruju, u Zvijezdi vjeruju da će uskoro izaći iz krize.

"Razočaran sam kao i svi u klubu. Bilo je puno problema, od loše forme, povreda, pa do kazni koje klub ima zbog pogrešnog rada uprave u prošloj sezoni. Ipak, nadamo se i vjerujemo da ćemo se uskoro vratiti na pravi put, Podići ćemo nivo igre, mjesto nam je u sredini tabele", izjavio je Demić za portal Klix.ba.

Optimizam u tim iz Gradačca donio je trener Petar Šegrt, pa se u duelu sa Vitezom očekuje pobjeda.

"Otkako je šef u klubu, promijenila se atmosfera. On ima drugačiji pristup radu i pripremi utakmica. Mi idemo na pobjedu protiv Viteza, koji je u problemima kao i mi. Imat ćemo protivnika po mjeri. Šef ih je analizirao i prenio nam potrebne informacije. Znamo njihove mane i vrline, a ako budemo pravi, siguran sam da ćemo pobijediti. Prognoziram rezultat 2:0 za nas", rekao je nogometaš Zvijezde.

Svojom formom trenutno nije zadovoljan.

"Nisam baš zadovoljan formom, jer mi je ovo prva polusezona nakon oporavka od teške povrede. No, iz utakmice u utakmicu je sve bolje, pobijedio sam strah od duela i očekujem bolju formu, asistencije i golove", kazao je Demić.

Izdvojio je tri kandidata za titulu prvaka BiH.

"Najveći favorit je Široki Brijeg, a tu su još Sarajevo i Zrinjski. Sarajevo ima najjaču ekipu, ali je problem bodovni zaostatak", završio je Demić.

Zvijezda i Vitez igraju u nedjelju.