Nogomet
7

Rezime 18. kola Premijer lige BiH: Peta pobjeda Sarajeva u nizu, šesti poraz Olimpica

Piše: D. B.
U subotu i nedjelju su odigrane utakmice 18. kola Premijer lige BiH, posljednjeg u jesenjem dijelu prvenstva. Zrinjski je jesenji prvak, Sarajevo je upisalo petu pobjedu u nizu, dok je Olimpic doživio šesti poraz u nizu.

U 18. kolu su domaći upisali četiri, a gosti dvije pobjede. Postignuto je ukupno 12 golova, a na svakoj utakmici je viđen barem jedan pogodak.

Nakon dva remija i poraza, osvajač titule prvaka BiH iz prošle sezone i aktuelni jesenji prvak Zrinjski polusezonu je završio pobjedom na gostovanju kod Viteza rezultatom 1:0.

Istim rezultatom je Željezničar na Grbavici savladao ekipu Čelika. Bila je to treća pobjeda u nizu za Plave, kao i treći poraz za Zeničane.

Sloboda je nastavila pozitivan niz te je protiv Krupe upisala drugu vezanu pobjedu rezultatom 2:1. Isti rezultat je bio i na Pecari, gdje je Široki Brijeg savladao Mladost DK. Ekipa Metalleghea je također pobjedom završila prvi dio sezone, a tim iz Jajca je bio bolji od sarajevskog Olimpica na Otoci rezultatom 2:0. Vukovi imaju niz od šest poraza.

Sarajevo je predvođeno trenerom Mehmedom Janjošem nastavilo dobru igru i u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva. Bordo tim je bez većih problema pobijedio Radnik, što je bila peta pobjeda u nizu.

Sulejman Krpić (Sloboda) je najbolji strijelac jesenjeg dijela prvenstva sa 11 golova, na drugom mjestu je Ivan Lendrić (Željezničar) sa 10 pogodaka, dok je treće mjesto pripalo Mersudinu Ahmetoviću (Sarajevo) sa devet postignutih golova.

Utakmice 18. kola Premijer lige BiH posmatralo je ukupno 15.700 gledatelja. Najviše ih je bilo na utakmici Željezničar - Čelik, blizu 5.500, a najmanje na Otoci, gdje je susret Olimpica i Metalleghea posmatralo blizu 200 gledatelja.

Rezultati 18. kola Premijer lige BiH:

Vitez - Zrinjski 0:1 (500 gledatelja) Željezničar - Čelik 1:0 (5.500 gledatelja) Sloboda - Krupa 2:1 (4.000 gledatelja) Široki - Mladost 2:1 (500 gledatelja) Olimpic - Metalleghe 0:2 (200 gledatelja) Sarajevo - Radnik 2:0 (5.000 gledatelja)

Tabela: