Nogomet
6

Rezime 12. kola Premijer lige BiH: Remi sarajevskih rivala, Krupa nastavila pobjednički niz

Piše: D. B.
Proteklog vikenda odigrane su utakmice 12. kola Premijer lige BiH, a derbi kola su igrali Sarajevo i Željezničar, gradski rivali koji su remizirali 0:0.

U ovom kolu domaći nisu upisali nijednu pobjedu, četiri utakmice su završene remijem, dok su u dva navrata slavili gosti.

Derbi kola igran je na stadionu Asim Ferhatović Hase, a Sarajevo i Željezničar su odigrali bez golova 0:0. Novi premijerligaš Krupa upisala je treću pobjedu u nizu trijumfom nad Mladosti DK u gostujućoj utakmici, bilo je 1:0 goste.

Metalleghe i Čelik su podijelili bodove u remiju 1:1, a istim rezultatom je završena utakmica Radnika i Zrinjskog u Bijeljini. Široki Brijeg je gostovao Vitezu te je pobijedio 1:0 uprkos tome što je od 36. minute igrao bez isključenog Wagnera.

Utakmicu s najviše golova, ukupno šest, odigrali su Olimpic i Sloboda, koji su remizirali 3:3.

Zrinjski je i dalje lider sa 27. bodova, šest više od drugoplasirane Krupe, dok je posljednji na tabeli Čelik sa šest bodova.

Prvo mjesto na listi strijelaca lige dijele Elvir Koljić (Krupa) i Sulejman Krpić (Sloboda) sa po sedam postignutih golova.

U 12. kolu Premijer lige BiH postignuto je ukupno 12 golova. Dvojica igrača su dobila crvene kartone, a to su Aladin Šišić (Mladost DK) i Wagner (Široki Brijeg). Utakmice je posmatralo ukupno 14.610 gledatelja, od čega je na stadionu Asim Ferhatović Hase bilo 12.500 gledatelja.

Rezultati 12. kola Premijer lige BiH:

Olimpic - Sloboda 3:3 (350 gledatelja) Radnik - Zrinjski 1:1 (460 gledatelja) Vitez - Široki Brijeg 0:1 (500 gledatelja Mladost DK - Krupa 0:1 (400 gledatelja) Metalleghe - Čelik 1:1 (400 gledatelja) Sarajevo - Željezničar 0:0 (12.500 gledatelja)

Tabela: